Specialisten in rubber, slangen en afdichtingen.


FCC De Spartanen - Zevenhuizen

Begin jaren 80 kwam het BMX (Bicycle Motocross) over uit Amerika. Veel kinderen beschikten toen over een crossfiets, waardoor de roep om een eigen terrein steeds meer toenam. Politie agent Gerding uit Zevenhuizen nam het heft in eigen handen en toog met een groepje van zo'n 30 crossers op de fiets naar het Gemeentehuis. Hier stelde de Gemeente in juni 1983 een stukje grond beschikbaar,  met de opdracht hier zelf een baan aan te leggen. Tijdens de roemruchte feestweek van Zevenhuizen in datzelfde jaar werd de baan geopend door een aantal prominente Zevenhuisters. 

De eerste wedstrijd werd georganiseerd in april 1984 en inmiddels is de club nog steeds een bruisende vereniging met rijders in zowel de KNWU klasse als in het NFF.  BMX is door de successen van de Nederlandse BMX'ers als Jelle van Gorkum (Olympisch Kampioen) en Twan van Gendt (Wereldkampioen) populair. De club heeft groeiambities maar helaas is de Gemeente Westerkwartier weinig coöperatief als het gaan om uitbreiding van de baan. 

Hofland Deltaflex heeft zich in 2021 voor 3 jaar als hoofdsponsor verbonden aan de club, met uitingen van zowel Hofland Deltaflex alsook haar webshop rubberwinkel.nl.