Specialisten in rubber, slangen en afdichtingen.


Machinepark

Door het uitgebreide machinepark heeft Hofland Deltaflex Rubbertechniek een unieke positie bereikt in de Nederlandse rubbermarkt. Door de diversiteit in machines en productiemogelijkheden, waarin bijna alle verwerkingsmogelijkheden zijn vertegenwoordigd, biedt Hofland Deltaflex Rubbertechniek voor vrijwel iedere toepassing een oplossing in rubber. Voor zowel unica als hele grote series. In standaard producten alsook in maatwerkoplossingen. Onze lange historie en know how maakt Hofland Deltaflex Rubbertechniek hierdoor een interessante partner bij de enigineering van nieuwe producten. Dit gecombineerd met een enorm productassortiment op het gebied van rubber, slangen, afdichtingen en tochtdeursystemen maakt Hofland Deltaflex Rubbertechniek BV een interessante aanbieder voor zowel kleine als grote bedrijven.

 

Rubber vormwerk 

Onze persafdeling in Tolbert beschikt over zo’n 15 vulcanisatiepersen van diverse afmetingen, waarbij de grootste pers een afmeting kent van 1.500 x 1.500 mm. Voor grotere series beschikken wij over een snelle spuitgietmachine met geautomatiseerde cycli. Voor enkel stuks hebben wij vele mogelijkheden tot snel omschakelen, waardoor wij veelal zeer snel kunnen starten met productie. De standaard compounds zijn veelal uit voorraad beschikbaar. Indien een compound niet uit voorraad beschikbaar is, kunnen wij normaliter binnen 3 weken hierover beschikken.

 

 

 

Matrijzen

Voor nieuwe producten geldt, dat wij een nieuwe matrijs moeten laten maken. Dit hebben wij nodig om het product te kunnen vulcaniseren. Hiervoor wordt een bijdrage in de matrijskosten doorberekend aan een afnemer. Hierbij geldt dat een matrijs ten allen tijde eigendom blijft van Hofland Deltaflex, en een afnemer ook nimmer aanspraak kan maken op vervanging indien om welke reden ook de matrijs niet meer bruikbaar is. Wel garandeert Hofland Deltaflex Rubbertechniek de klant exclusiviteit voor de productie van deze goederen. Een derde kan normaliter nimmer deze producten afnemen zonder vooraf overleg met de afnemer. De bijdrage welke wordt berekend is voornamelijk voor opslag en onderhoud aan de matrijzen, welke soms vele decennia gebruikt kunnen worden.

 

 

 

Extrusie

Onze extrusieafdeling is ingericht om zowel kleinere (vanaf ± 100 meter, afhankelijk van grootte van het profiel) als grotere orders (kilometers) te vervaardigen. Dit alles in relatief korte levertijden, waarbij het traject van proefspuiting tot levering van de gehele order in nauw overleg met de klant wordt gecommuniceerd en bepaald. Veel profielen worden door ons ontworpen naar aanleiding van problemen in bestaande situaties. Wij produceren profielen in vrijwel iedere rubbersoort.

Ook profielen in TPE (Thermoplastisch Elastomeer) kunnen wij geheel volgens uw specificatie produceren.

Het maken van de extrusiemallen (platen) is onderdeel van het productieproces en geschiedt in eigen beheer. Ook hier geldt dat de spuitplaten eigendom blijven van Hofland Deltaflex Rubbertechniek onder dezelfde voorwaarden als ons matrijsbeheer.

 

 

 

 

Stansen

Door onze diversiteit in stansmachines kunnen wij ook hier diverse mogelijkheden bieden. Onze grootste brugstans heeft een stansblok van 2.000 x 800 mm. Voor stansproducten geldt dat altijd een zgn. stansmes moeten laten maken. Dit gebeurt extern. Dit geeft een eerste order hierdoor een langere levertijd. De daarop volgende orders kunnen, mits het basis materiaal voorradig is, vrijwel direct geproduceerd worden, mits beschikbaarheid van de stansmachine. Indien het een éénmalig product of heel klein aantal is, kunt u er ook voor kiezen deze te laten snijden op onze CNC snijmachine. Dit kan veelal terwijl u wacht. 

Voor eigendomsrechten van stansmessen gelden dezelfde voorwaarden als ons matrijzen- en spuitplatenbeheer.

 

 

 

 

 

 

 

 

CNC Snijden

Al geruime tijd beschikt Hofland Deltaflex Rubbertechniek over meerdere CNC gestuurde snijplotters. Deze maken het mogelijk producten te snijden uit pakkingplaat, rubberplaat, en zacht PVC. Indien het basismateriaal en de tekening beschikbaar is, kan dit in veel gevallen zelfs terwijl u wacht. In een materiaaldikte tot ca. 15 mm. kan dit op onze snijplotter. Dikker materiaal dient te worden gesneden middels watersnijden. Voordeel van snijden op deze machine is dat wij, mits beschikbaarheid van het basismateriaal, direct kunnen snijden. Er is geen stansmes of gereedschap benodigd. Alleen een tekening. Dit komt de levertijd uiteraard volledig ten goede. Bij grote aantallen producten is het aan te bevelen om een stansmes te laten maken. Dit gaat normaliter bij grote aantallen sneller dan snijden.

 

 

 

 

 

 

Snijden

Met onze strokensnijders hebben wij vele mogelijkheden in het leveren van stroken. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld oplegrubbers, of rubber strippen welke worden gebruikt in de bouw. Standaard afmetingen stroken kan veelal uit voorraad worden geleverd, zoals bijvoorbeeld NR/SBR 40 x 3 mm.

Standaard rollengtes:

  • 1 mm. dikte : meestal 20 meter
  • 1.5 mm. dikte : 15 meter
  • 2-6 mm. dikte : 10 meter
  • 8+ mm. dikte : 5 meter.

Dit kan uit rubber, grannulaat of zacht PVC. Onze grootste snijmachine kan rollen snijden met een breedte tot max. 1.500 mm.