Specialisten in rubber, slangen en afdichtingen.


Maatwerk in rubber.

Het grootste deel van de producten welke Hofland Deltaflex Rubbertechniek produceert, zijn maatwerkproducten. Immers, rubber biedt door de veelzijdigheid in toepassingen vele oplossingen voor technische vraagstukken op het gebied van afdichting, demping en trilling.

Hofland Deltaflex Rubbertechniek is expert op haar vakgebied: het verwerken van rubber. Wij beschikken over meer dan vijftig jaar ervaring in onder andere rubberverwerking en zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling, fabricage en levering van custom-made halffabrikaten en eindproducten. Deze zijn voor u beschikbaar tegen concurrerende condities, zowel voor serieproducten als kleinere hoeveelheden.

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het vulcaniseren van rubber op andere materialen als metalen of kunststoffen.

Ook hebben wij veel ervaring in het vulcaniseren tot vormwerk van bijzondere materialen als FKM (Viton® A, B, GF, GFLT, Extreme) en FFKM.

Toleranties:

Vanwege het werken met rubber, zijn wij genoodzaakt om toleranties te hanteren op afmetingen. Standaard gelden de maattoleranties volgens ISO 3302-1 Klasse M3 (klik voor downloaden). Andere klasses op aanvraag.

Daarnaast voeren wij conform uw specificaties desgewenst diverse assemblagewerkzaamheden uit, zoals het vervaardigen van rubber-metaalverbindingen, het vulcaniseren van rubber op wielen, het vulcaniseren of verlijmen van profielen tot ringen. Ook het snijden en stansen van rubber behoort tot onze activiteiten. Voor het snijden kunnen wij gebruik maken van diverse machines waaronder een  watersnijder.

Rubber vormartikelen

Hofland Deltaflex Rubbertechniek koppelt vakmanschap aan moderne, maar ook traditionele productietechnieken. Onze deskundige medewerkers zijn op de hoogte van de technische kwaliteiten van de te verwerken materialen en wij gaan graag uitdagingen aan om voor u een oplossing in rubber te bieden.

Rubber biedt immers ongekende mogelijkheden. Door zowel de ambachtelijke wijze waarop wij onze producten produceren alsook de moderne productieprocessen is Hofland Deltaflex Rubbertechniek een unieke speler op de markt. Ons machinepark kent vele mogelijkheden voor het snel omschakelen in productie, zodat het mogelijk is, wanneer dit noodzakelijk is, wij zeer snel kunnen starten met productie.

 

CNC Snijden

Door middel van onze digitale snijplotter van Aristo, kunnen wij de meest bijzondere ontwerpen en producten uit plaatmateriaal snijden. indien u een digitale tekening kunt overleggen kunt u in veel gevallen (mits het plaatmateriaal voorradig is) hier zelfs op wachten.

Of het nu een grote (flens)pakking, seal of flap is, zolang het basismateriaal beschikbaar is, kunnen wij het in veel gevallen snijden. Afhankelijk van het materiaal dat gesneden dient te worden is dit veelal mogelijk tot een dikte van ca. 15 mm. Daarboven wordt het materiaal middels watersnijden gesneden. Ook hiervoor heeft Hofland Deltaflex Rubbertechniek mogelijkheden. 

 

Stroken snijden

Ook het snijden van stroken behoort tot de activiteiten van Hofland Deltaflex Rubbertechniek. Met diverse strokensnijders (grootste heeft een breedte van 1.500 mm.) in haar machinepark biedt Hofland Deltaflex Rubbertechniek u vele mogelijkheden voor stroken uit haar zeer uitgebreide pakket rubberplaat maar ook uit zacht PVC.

Sommige standaard afmetingen als SBR 40x3 mm. leveren wij uit voorraad.

 

 

 

 

 

 

Matrijzen en gereedschappen (eigendomsrechten)

De matrijzen en spuitplaten, stansmessen etc,  welke benodigd zijn voor de productie van rubber zijn eigendom van Hofland Deltaflex Rubbertechniek. Als klant betaalt u bij ontwikkeling van een nieuw product een bijdrage in de matrijskosten. Dit zijn voornamelijk de kosten voor opslag en onderhoud van de matrijzen. Hier besteden wij zeer veel zorg aan. Dit blijkt ook uit het feit dat wij matrijzen in ons bezit hebben welke al vele decennia gebruikt worden. Desondanks kan het voorkomen dat na verloop van tijd de matrijs niet meer gebruikt kan worden en een nieuwe matrijs dient te worden gemaakt en zal opnieuw een bijdrage in de matrijskosten in rekening worden gebracht.

Als klant betaalt u een bijdrage in de matrijskosten en heeft u de exclusiviteit in het gebruik van de producten, welke uit deze matrijs worden geproduceerd. In de praktijk betekent deze exclusiviteit dat wanneer een derde, al dan niet actief in dezelfde branche, een aanvraag doet voor een product uit een matrijs waarvoor u een bijdrage in de matrijskosten betaalde, wij eerst met u in overleg gaan over de te nemen actie. Waarbij u bijvoorbeeld de mogelijkheid krijgt deze geïnteresseerde zelf te benaderen.

Compounderen

Het gehele productieproces wordt door Hofland Deltaflex Rubbertechniek in eigen beheer gehouden.  In overleg met onze specialisten (en partners) kunnen wij ook voor specifieke afwijkende toepassingen rubbermengsels laten creëren, waardoor wij toch een oplossing kunnen bieden in bijna alle gevallen.

Wij verwerken vrijwel iedere rubbersoort (ook Viton® en aanverwante kwaliteiten als Viton ® GF, GFLT, EXTREME), FFKM, Siliconen en andere hoogwaardige rubberkwaliteiten, waarbij een aantal compounds ook in kleur kan worden geleverd. Dit zijn veelal alle RAL kleuren, waarbij dient te worden opgemerkt dat de kleur altijd bij benadering zal zijn.

Onze specialiteit is het vulkaniseren van rubber op metaal- of kunststofdelen.